Шкембе по истърски

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
9497534k
Шкембе по истърски1 / 2
18/10/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • телешко шкембе - 1 кг
  • чесън - 1 малка глава
  • черен пипер - 10 зърна
  • дафинов лист - 1 бр.
  • олио - 2 с.л.
  • сланина - 200 г суха, на кубчета
  • лук - 1 глава, настърган
  • брашно - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • горчица - 1 ч.л.
  • магданоз - 1 връзка, скълцан
  • кашкавал - настърган, на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и измийте шкембето. Сварете го в тенджера под налягане, пълна с вода, заедно с чесъна, черния пипер, дафиновия лист. Варете около 1 час и 40 минути от момента на завирането му. След това го извадете, охладете и нарежете на тънки ивици.

Отделно загрейте олиото и запържете сланината. Добавете лука и запържете до златисто. Поръсете с брашното, разбъркайте и снемете от котлона. Прибавете към запръжката червения пипер, доматеното пюре и шкембето.

Извадете дафиновия лист от бульона и добавете половината от него при непрексънато разбъркване. Върнете на котлона и след като заври, добавете горчицата. Варете 10 минути на тих огън, като разбърквате.

При нужда долейте още от бульона. Снемете шкембето от огъня и добавете магданоза. Поднесете ястието с малко настърган кашкавал.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: