Сръбски картофи

20/10/2013
Sevda Ivanova
отSevda IvanovaНовак
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо17 359
  • Преглеждания за месеца97
  • Преглеждания за седмицата22
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • картофи – 4 големи червени
  • сланина – 300 г пушена, нарязана на филийки
  • сметана – 250 г гъста
  • сирене – 250 г настъргано (или кашкавал)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре картофите, разрежете ги наполовина и ги издълбайте съвсем леко – колкото във вътрешността им да се побере лъжичка сирене или сметана.

Едната половина напълнете със сметана, покрийте с резен сланина, а другата половина – със сирене и съединете картофите. Всеки картоф завийте в алуминиево фолио.

Изпечете картофите за 1 час на 250 градуса загряна фурна. След това внимателно намалете фолиoто наполовина, намалете и градусите и запечете още малко. Поднесете картофите по сръбски топли.
подобни рецепти тук

5 2
4 4
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар