Бърз сладкиш с шоколадова глазура

19/10/2013
Дорина
отДоринаНовак
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо11 238
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • за тестото
  • яйца – 4 бр.
  • захар – 7 с.л.
  • олио – 1 ч.ч.
  • прясно мляко – 200 мл
  • брашно – 13 с.л.
  • бакпулвер – 1
  • ванилия – 1
  • орехи – 3 с.л. смлени
  • за глазурата
  • захар – 8 с.л.
  • вода – 5 с.л.
  • масло – 120 г
  • шоколад – 10 - 150 г готварски
  • орехи – 50 г смлени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта с помощта на миксер и добавете олиото и млякото.

Смесете бакпулвера с брашното и добавете към сместа заедно с ванилията и орехите, бъркайки вече с дървена лъжица. Изпечете в загряна на 220 градуса фурна.

За глазурата кипнете захарта и водата, добавете маслото и натрошения шоколад и бъркайте, докато заври. Снемете от котлона и добавете смлените орехи.

Залейте горещата глазура върху вече охладения сладкиш и го сложете целия на хладно.
подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Miroslava
Miroslava
05.01.2015 20:29
А дървената лъжица задължителна ли е?( ;
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв