Френска селска торта

23/10/2013
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър90410306
"Няма начин тази домашна селска френска торта да не ви изкуши! Гаранция франция! Тотален хит сред тортите ни!"
Приготвяне45 мин.
Готвене50 мин.
Общо95 мин.
Порции15 парчета
Сготви+1 точки
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо196 036
  • Преглеждания за месеца664
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана12 пъти
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете в съд на водна баня на котлона яйцата, меда с 1 ч.ч. захар и маслото. Бъркайте непрекъснато, докато обемът се увеличи двойно или тройно.

Добавете содата и брашното и снемете от котлона - трябва да се получи гладко и твърдо тесто. Оставете го на хладно място (не в хладилник) за половин час да почине. След това разделете тестото на 6 части и ги разточете на еднакви по големина тънки кори. Всяка кора се изпича до златисто, като преди това добре се надупчва по повърхността с вилица. Запазете трохите, които остават от блатовете за покриване на тортата.

За крема разбийте течната сметана с останалата захар и ванилията. Отделно разбийте заквасената сметана и я разбъркайте към другата внимателно. Оставете сметановия крем в хладилника за 5-10 минути.

Слепете блатовете с крем и по желание между някои слагайте по малко сладко от вишни. за да стане равномерно разпределение, най-добре използвайте форма с отлепящи се страни, докато сглобявате тортата. Оставете на хладно да стегне за кратко и след това освободете от формата и намажете равно и гладко с крем цялата торта.

Цялата торта се покрива плътно със смесени и смлени трохи от блатовете и орехи. Селската френска торта се поднася, след като е престояла един ден в хладилника.подобни рецепти тук

5 19
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (12)

Елена Ангелова
Тортата е уникална!! Правила съм я няколко пъти,но със сладко от боровинки и има уникален йогурт вкус! Само,че моята рецепта за блатовете е малко по-различна...т.е. продуктите са наполовина,че и малко по-малко като грамаж и това ме учуди...Иначе препоръчвам,страхотна торта!
1
5
Албена
Албена
27.04.2016 00:26
И със сладко от смокини става божествена.
1
4
Албена
Албена
09.02.2016 19:57
Уникална е,въпреки,че крема който аз приготвям е с маскарпоне,карамелизирано кондензирано мляко и масло.
1
9

Виж всички коментари или напиши такъв