Постна капама

28/10/2013
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо7 444
  • Преглеждания за месеца125
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • домати - 500 г ситно нарязани
  • целина - 1/2 глава
  • лук - 1 глава
  • зелен лук - 750 г
  • картофи - 4 - 5 бр.
  • спанак - 500 г
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • домати - 2 - 3 бр. цели
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • кисело мляко - за сервиране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Морковът, лукът и целината се почистват, измиват и нарязват. Запържват се в мазнината и се прибавят нарязаните домати. Задушават се под капак, след което се прибавя брашно и се задушава за няколко минути.

Подправя се с червен пипер и се залива с гореща вода, като се разбърква непрекъснато. Зеленият лук се нарязва на едро. Прибавя се към всички останали продукти и се оставя да заври на слаб огън, докато омекне.

Добавят се обелените, измити и нарязани на кубчета картофи, а след малко и нарязаният на ситно спанак. Ястието се изсипва в тавичка и отгоре се нарязват на филийки целите домати. Пече се между 20 и 30 минути в предварително загрята умерена фурна. Поднесете с кисело мляко.подобни рецепти тук

5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Pressy
Pressy
25.03.2016 23:02
Ммм..харесва ми идеята..зеленчукова...мисля,че никога дори не съм яла подобно нещо. Ще бъде изпробвано !
0
0
Катя Енчева
Катя Енчева
22.11.2013 16:09
И как е постна , като има кисело мляко?
0
0
Pressy
Pressy
25.03.2016 23:04
Под "постно" масово разбираме -без месо .
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв