Кюфтенца от зрял фасул

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Кюфтенца от зрял фасул1 / 2
16/02/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
10-12 бр.

Необходими Продукти

  • боб - 3 чаени чаши
  • лук - 1 - 2 глави
  • магданоз - 1 връзка
  • сол - 2 гр.
  • кашкавал - 60 гр.
  • яйца - 2 - 3 бр.
  • брашно - 8 гр.
  • галета - 15 гр.
  • мазнина - 25 мл.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фасулът се накисва в студена вода 5 - 6 часа, прецежда се, налива се вода и се сварява. Прецежда се и се пасира, докато е още горещ.

Към получената смес се настъргва лука, добавя се ситно нарязания магданоз, поосолява се, настъргва се кашкавала и прибавят се 2 яйца. Всичко се разбърква добре до получаване на еднородна смес и от сместа приготвяме кюфтетата.

Кюфтенцата се овалват в брашно и в галета, потапят се в разбити яйца и се пържат в сгорещена мазнина до златист цвят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
52
45
31
20
10
Дай твоята оценка: