Карфиол със сирене

24/10/2013
Cvetelina
отCvetelinaНовак
"Забравете за пържолите - този карфиол със сирене е страхотен и двойно по-вкусен ~"
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции2-3
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо15 231
  • Преглеждания за месеца5790
  • Преглеждания за седмицата61
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте предварително фурната на 220 градуса. Почистете карфиола и го разделете на розички, след което го пуснете в за 10 минути във вряща вода. Отцедете го и го оставете настрана.

Почистете лука и го нарежете на ситно. Счукайте или пресовайте чесъна, настържете сиренето. Разбийте яйцата. В тиган сипете 100 мл вода и задушете 5 минути лука, чесъна и карфиола. Разбъркайте добре и ги изсипете в тавичка.

Пригответе заливка, като смесите яйцата, киселото мляко, горчицата и кашкавала. Подправете със сол и черен пипер. Изсипете заливката върху карфиола. Печете 15-20 минути в умерена фурна до златист цвят.подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Венко
Венко
06.11.2017 21:48
Рецептата е много готина!Добавих малко настърган кашкавал и стана разкошно!
0
0
Ваня
Ваня
04.02.2014 18:13
Получи се прекрасно - красиво и вкусно! :) Благодаря за чудесната идея!
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв