Курбан от овче месо

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
9497534k
Курбан от овче месо1 / 2
13/01/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
8
"За светлия празник и за имениците - вкусен курбан с овче месо"

Необходими Продукти

  • овче месо - 500 г и 1 джолан
  • лук - 2 - 3 глави
  • домати - 2 - 3 червени
  • моркови - 2 - 3 бр.
  • целина - корен, на око
  • магданоз - корени
  • чесън - 4 - 5 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Залейте месото и джолана със студена вода.

Сложете да се варят на тих огън, като по време на варенето посолите.

След като месото се посвари, добавете почистените и нарязани лук, настъргани моркови, корени от целина и магданоз, домати, накълцаните скилидки чесън.

Варете курбана до увиране на зеленчуците, като внимавате да не се разварят.

Курбанът от овче месо е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: