Еднодневна туршия

24/10/2013
Dori
отDoriНовак
Приготвяне45 мин.
Готвене15 мин.
Общо60 мин.
Порции2 големи буркан
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо21 681
  • Преглеждания за месеца151
  • Преглеждания за седмицата21
  • Коментирана7 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5

Необходими Съставки

  • зеле - 300 г
  • карфиол - 300 г (1 малка глава)
  • моркови - 4 - 5 бр.
  • червени чушки - 4 - 5
  • целина - 1 глава + 5 - 6 клонки целина
  • За саламурата
  • захар - 1/2 част
  • ябълков оцет - 1 част
  • вода - 2 и 1/2 части
  • сол - 1 с.л. пълна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете зеленчуците, накъсайте розичките карфиол и нарежете останалите зеленчуци.

В голяма тенджера разбъркайте съставките за саламурата. Кипнете, докато захарта се разтопи.

Подредете зеленчуците в буркани, като хубаво притискате. Залейте ги с горещата саламура и затворете с капачки.

Обърнете надолу и оставете така за 24 часа. Консумирайте след това туршията. Трайността ѝ е до 1 седмица, защото няма консервант.подобни рецепти тук

5 7
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (7)

Айвън
Айвън
14.11.2013 00:13
една част е вместимоста на едва водна чаша
1
0
Емилия
Емилия
07.11.2013 00:33
Това с частите нещо него разбирам като не знаете да пишете рецепти не пишете
0
0
Рафаела
Рафаела
01.11.2013 19:44
Това с частите е примерно 1 чаена чаша = 1 част или в случая 1/2 чаена чаша захар , 1 чаена чаша оцет , 2 1/2 чаена чаша вода
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв