Gotvach.bg»Рецепти»Сладка»Конфитюр»Конфитюр от круши и орехи

Конфитюр от круши и орехи

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
9497524k
Конфитюр от круши и орехи1 / 2
25/10/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
210 мин.
Порции
4 буркана
"Във всяко бурканче конфитюр от орехи има по едно лятно слънце, готово да огрее трапезата ви, щом го отворите"

Необходими Продукти

  • круши - 5 кг
  • орехи - 2 ч.ч.
  • захар - 2 кг
  • ванилия - 1 пак. на прах
  • оцет - 200 мл винен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и почистете крушите. Нарежете ги на парченца. В дълбока тава сложете ред круши, поръсете отгоре със захар. Редувайте до изчерпване на продуктите, завийте и приберете за 24 часа в хладилник.

Смесете оцета с 500 мл вода и заливаме захаросаните круши. Продуктите се слагат в загрята на 200 градуса фурна и се пекат около 2-3 часа, като от време на време се разбъркват.

Когато течността престане да се разтича в чинията и започне да се задържа на лъжицата, е време да добавите почистените и натрошени на едро орехи и ванилията. Оставете сместа да се пече още 2-3 минути.

Горещият конфитюр се налива в сухи буркани и се стерилизира за не повече от 5 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
53
42
32
20
10
Дай твоята оценка: