Лесна баница от стар хляб

28/10/2013
Даниот ДаниНовак
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо15 533
  • Преглеждания за месеца331
  • Преглеждания за седмицата19
  • Рейтинг3,8 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Дъното на тавата (ползвам кръгла 32 см) се намазва с олио, но ако предпочитате, може и с масло или маргарин. Нареждат се филийките (при мен се събират 6 филии), а празнините се попълват с начупени хапки. С четка отгоре се намазват с олио (или разтопено масло).

Хлебната сода се разтваря в киселото мляко за да шупне. Прибавя се яйцето и се разбърква добре. Филийките се поливат като сместа се разпределя равномерно върху всички филийки.

Сиренето се натрошава на ситно и се наръсва върху полятите филийки.

Тавата се поставя в предварително загряна на 180 градуса фурна и "баницата" се пече около 25 мин. или до получаване на златист цвят. След като се извади от фурната, се покрива с кърпа за около 10 минути.

Нарязва се като пица (аз поне правя така) на 8 парчета.

Получава се страхотна закуска. А и не само. Да ви е сладко!подобни рецепти тук

5 0
4 4
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар