Ориз с гъби, моркови и маслини по китайски

19/09/2012
Габриела
отГабриелаНовак
"Пикантна вкусотия за всички, които са решили да постят, а и за другите "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 842
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се измива и се сварява в подсолена вода, след което се изплаква със студена вода и се отцежда.

В голям тефлонов тиган се загрява мазнина, колкото да покрие дъното. Запържват се първо лука на тънки полумесеци и морковите на пръчици за 1-2 минути.

Прибавя се чесъна на пръчици, гъбите на тънки филийки се пържи още 2 минути при непрекъснато разбъркване.

Сипва се бирата, соевия сос, сухите подправки и маслините - обезкостени и нарязани. Когато течността изври и зеленчуците омекнат се слага ориза и зелените подправки ситно нарязани.

Разбърква се няколко минути, докато се овкуси ориза и се отстранява от огъня.
подобни рецепти тук

5 5
4 3
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

христо
христо
30.09.2013 11:57
просто супер!!!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв