Ориз с пилешко и зеленчуци

05/05/2009
от МаринаНовак
"Толкова вкусно и лесно ястие няма как да не добавите сред любимите си рецепти!"
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо35 731
  • Преглеждания за месеца216
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4,2 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • ориз – 1 ч. ч
  • лук – 1 глава
  • чушки – 2 бр.
  • кисели краставички – 2 - 3 бр.
  • моркови – 2 бр.
  • гъби
  • грах – 1 ч. ч.
  • пилешко месо – 200 гр.
  • яйца – 2 бр.
  • соев сос
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагате ориз и 2 чаши студена вода в тенджера с капак. Когато оризът е омекнал, но не е сварен напълно, го оставяте настрана захлупен с капака.

В друг съд варите граха по същия начин както ориза и когато е добре сварен, го оставяте настрана.

Останалите продукти нарязвате поотделно лук, гъби, моркови, слагате малко соев сос и пържите в силно загрята мазнина, като първо се слага лука, а последни - морковите.

След това изваждате зеленчуците и запържвате месото и яйцата, които трябва да останат леко сурови. Към тях слагате ориза и другите продукти и разбърквате.

Чушките и киселите краставички се нарязват на тънки кръгчета и не се пържат.

Бъркайте постоянно, за да не залепне ориза. След 10 –15 мин. ястието е готово.
подобни рецепти тук

5 4
4 3
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Мариела Христова
Направих по ваша рецепта ориз, вместо кисели краставички добавих сладка царевица и се получи добре.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв