Ориз с шунка и чесън по китайски

05/11/2011
Мими
отМимиНовак
"Китайците са царе на бързите ястия с ориз, а това е сред най-сполучливите рецепти, които сме опитвали "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо10 430
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете ориза, отлейте останалата вода, измийте го и го отцедете.

Сгорещете олиото на силен огън. Пържете стария лук 1 мин. добавете скълцаният чесън и го оставете същото време. Сипете нарязаната на ситно шунка и граха, пържете ги и тях 1 мин. Още толкова задушавайте ситно нарязаните зелен лук и червен пипер добавени към ястието. Добавете отцедения ориз и запържете още 4-5 минути.

Почитателите на пикантната кухня могат да добавят малко къри.

Налейте разбитите яйца и ги дръжте пак за минута. Накрая прибавете малко соев сос.

Готовото ястие поръсете с наситнената зелена подправка.подобни рецепти тук

5 5
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Ирена
Ирена
01.09.2013 19:23
От редактора : Това е кулинарен форум, в който хората готвят и споделят рецепти. Всички коментари, които не са свързани с кулинария, кулинарни техники и т.н. ще бъдат изтривани без предупреждение. Критика се приема, когато е точна и конструктивна. Не бива да забравяне, че рецептите са авторски и неточности са възможни.
0
0
До редактор!!
До редактор!!
30.08.2013 08:59
Колега кулинар!! бихте ли ми обяснили точно за каква неточност б коментара ми става въпрос ? :)
От редактора : Неточността не беше във Вашия коментар, а в рецептата на нашия потребител ;)
0
0
georgi taskov
georgi taskov
28.08.2013 15:18
От редактора :
Неточностите са отстранени. Благодарим за забележката, колега-кулинар;)))
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв