Стафидопсомо - питки със стафиди

27/10/2013
maria marinova
отmaria marinovaНовак242
Приготвяне120 мин.
Готвене30 мин.
Общо150 мин.
Порции12 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 272
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтваряме маята, 2 с.л. захар, 2 с.л. брашно, 100 мл топло мляко - покриваме с мембрана да втаса да удвои обема си. В пресятото брашно прибавяме останалите продукти без стафидите и замесваме тесто с лъжица, бъркаме до усвояване на обема. Покриваме и оставяме да втаса.

Замесваме отново със стафидите правим топки около 12 броя излизат. Оставаме 10 минути да починат. Разточваме всяка топка, слагаме малко маргарин завиваме и правим питка. Оставяме на разстояние една от друга, намазваме с жълтък и оставяме да втаса още малко. Аз включвам фурната на 50 градуса за 5 мин и я изключвам оставям да втасат вътре.

Пека в загрята фурна на 170-180 градуса до готовност.Отгоре готовите питки намазвам с малко маргарин за да се получи гланц и покривам с кърпа. Приятен апетит!подобни рецепти тук

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар