Тиквички с ориз на котлон

22/02/2018
"Постно, лесно, вкусно - три основателни причини веднага да си запишете рецептата "
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 139
  • Преглеждания за месеца276
  • Преглеждания за седмицата21
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете тиквичките и ги измийте. По желание може да ги обелите. Нарежете ги на малки кубчета.

Измийте ориза и го накиснете във вода за около 20 минути, след което го изплакнете обилно с вода.

Загрейте зехтина в подходящ дълбок съд.

Сложете тиквичките и ги запържете до златисто, като ги разбърквате.

Добавете отцедения ориз към тиквичките и продължете да готвите още 4-5 минути, при непрекъснато бъркане.

Долейте топла вода, като покриете ориза и оставете ястието да къкри на тих огън. Овкусете със сол, куркума, черен пипер и зеленчукова подправка.

Разбърквайте ястието и гответе, докато течността се изпари.

Ако оризът не е омекнал достатъчно, може да добавите още малко вода и да доготвите.

Готовото ястие свалете от котлона и овкусете със сух магданоз преди поднасяне.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!