Китайски фин кисело - сладък сос

07/06/2009
Таня
отТаняНовак
"Лесно може да внесете малко екзотика на трапезата си с този китайски фин кисело-сладък сос "
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо12 530
  • Преглеждания за месеца72
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • чесън – 2 скилидки
  • джинджифил – корен 2 парченца
  • олио – 1 с. л.
  • зелен лук – 1 с. л.
  • соев сос – 2 с. л.
  • захар – 2 с. л.
  • оцет – 2 с. л.
  • доматено пюре – 2 с. л.
  • вермут – 2 с. л. или коняк
  • портокалов сок – 4 с. л.
  • вода – 4 с. л.
  • нишесте – 1 с. л. .
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чесънът се счуква, джинджифилът се нарязва на ситно и се сипва заедно с чесъна в силно загрято олио, добавя се лукът. Пържат се на среден огън минута и половина. Добавят се захарта, оцетът, доматеното пюре, соевият сос, алкохолът, портокаловият сок и водата. Бърка се непрекъснато до разтваряне на захарта и до получаване на гладка смес.

Постепенно температурата се повишава и се прибавя нишестето. Бърка се до сгъстяване на соса.
подобни рецепти тук

5 2
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар