Сусамово мляко с фурми и ванилия

22/02/2018
Величка Щърбанова
отВеличка ЩърбановаИноватор29213719301
"Нежен десерт за всички лакомници "
Приготвяне10 мин.
Общо10 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо141
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • сусам - 1 кафена чашка (бял)
  • фурми - 3 - 4 бр.
  • мед - 1 с.л.
  • вода - 4 ч.ч. (по възможност изворна)
  • банани - 1 бр. презрял
  • морска сол - 1 малко кристалче, колкото за вкус
  • ванилия - 1 прахче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сусамовото семе се накисва за 6-8 часа, като се залее със студена вода, колкото да го покрие напълно. Така то се превръща в хидратираща храна с наситен вкус, която се усвоява лесно от организма. Прецежда се с цедка и водата се изхвърля.

Сусамът се слага в блендер, налива се чиста вода, пуска се кристалче морска сол, ванилията. Блендира се докато течността придобие млечен цвят.

Отстраняват се костилките на фурмите и се пускат в блендера, прибавя се бананът, нарязан на парченца, и една препълнена лъжица мед. Ако обичате по-сладичко, добавете още мед или банан. Блендирайте. Ако желаете може да го прецедите през фина цедка. Аз не го направих, защото не исках да губя фибрите в напитката.

Сусамовото мляко с фурми и и ванилия е готово. Вкусно, хранително и полезно!

Съвет: Понеже обичам сладичкото, използвах доста презрял банан, който с накисването на сусама сложих във фризера. Млякото, освен че се получи вкусно и ароматно, от замразения плод придоби допълнително свежест.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!