Патладжани на фурна

31/10/2013
talia
отtaliaНовак
"Има толкова много начини да си приготвим любимите патладжани, но този е сред най-сполучливите"
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо24 324
  • Преглеждания за месеца221
  • Преглеждания за седмицата7
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете патладжаните и ги нарежете на кубчета или кръгчета, посолете ги и оставете да престоят известно време, за да се отдели горчилката. Измийте ги и подсушете с кухненска хартия.

Изпържете ги до полуготовност в половината сгорещено олио. В останалото олио запържете лука и брашното, прибавете полуизпържените патладжани, доматите и ситно нарязаният магданоз. Посолете и подправете с черен пипер.

Накрая сложете сиренето/кашкавала и разбъркайте. Изсипете сместа в подходяща по големина тавичка, залейте с разбитите с мляко яйца и запечете в умерена фурна.подобни рецепти тук

5 3
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Албена
Албена
14.05.2014 20:35
Снимките май не отговарят на ястието ???
0
0
лия
лия
14.05.2014 20:11
тази снимка е за пълнен патладжан
1
0
Аййй
Аййй
12.05.2014 16:17
"Обелете патладжаните" а на снимката се вижда,че не са обелени!Моля Талия за коректност!!!
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв