Пилешки гювеч

03/11/2013
от Катерина ПоповаНовак
"В жегите е препоръчително да замените свинското месо с пилешко, а ние ще ви покажем най-вкусния начин за приготвянето му "
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции6-7
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо8 290
  • Преглеждания за месеца106
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3,8 от 5

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Почистете пилето от кожата и го нарежете на порции, посолете и го запържете в олиото. Прехвърлете го в гювеч. Размразете бамята, обелете, измийте и нарежете картофите и тиквичките.

Морковите и лукът се почистват и нарязват на ситно, както и предварително измитото зеле. Измийте и накъсайте броколите на розички. Отцедете граха от консервата. Измийте доматите и ги настържете на едро ренде.

Така подготвените зеленчуци се прибавят към пилешкото месо заедно със ситно нарязания чесън и подправките. Залейте продуктите с вода, колкото да ги покрие. Гювечът се пече на 180 градуса. Преди сервиране се поръсва със ситно нарязания магданоз.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 3
4 1
3 0
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Ксения
Ксения
06.11.2013 16:57
Много вкусничко се получава!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв