Пилешки гювеч

03/11/2013
от Катерина ПоповаНовак
"В жегите е препоръчително да замените свинското месо с пилешко, а ние ще ви покажем най-вкусния начин за приготвянето му "
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции6-7
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо9 266
  • Преглеждания за месеца70
  • Преглеждания за седмицата26
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4,2 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • пиле - 1 бр.
  • броколи - 500 г
  • картофи - 500 г
  • бамя - 200 г замразена
  • зеле - 1/2 бр.
  • лук - 3 глави
  • домати - 2 - 3 бр.
  • моркови - 2 - 3 бр.
  • чесън - 1 глава
  • тиквички - 2 бр.
  • грах - 1 малка консерва
  • магданоз - 1/2 връзка
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • олио - 4 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете пилето от кожата и го нарежете на порции, посолете и го запържете в олиото. Прехвърлете го в гювеч. Размразете бамята, обелете, измийте и нарежете картофите и тиквичките.

Морковите и лукът се почистват и нарязват на ситно, както и предварително измитото зеле. Измийте и накъсайте броколите на розички. Отцедете граха от консервата. Измийте доматите и ги настържете на едро ренде.

Така подготвените зеленчуци се прибавят към пилешкото месо заедно със ситно нарязания чесън и подправките. Залейте продуктите с вода, колкото да ги покрие. Гювечът се пече на 180 градуса. Преди сервиране се поръсва със ситно нарязания магданоз.подобни рецепти тук

5 3
4 2
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Ксения
Ксения
06.11.2013 16:57
Много вкусничко се получава!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв