Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем Супи»Крем супа от черен дроб

Крем супа от черен дроб

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Крем супа от черен дроб1 / 2
31/10/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
1

Необходими Продукти

  • телешки черен дроб - 50 гр.
  • моркови - 1 бр.
  • прясно мляко - 50 мл.
  • кисело мляко - 1 чл.
  • брашно - 1 чл.
  • масло - 1 чл.
  • яйца - 1 бр. жълтък
  • сол - 2 гр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Черният дроб се почиства от сухожилията, измива се, след което се пасира.

От млякото и брашното се прави бял сос, който се смесва с черния дроб.

Морковът се настъргва и задушава с масло и малко вода, след което се прибавя към общата маса. Разрежда се с вода до желаната гъстота.

Жълтъкът се разбива с киселото мляко, разрежда се с малко изстинала супа и се прибавя към общата супа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
53
42
31
20
10
Дай твоята оценка: