Зелеви сарми със счукан зрял фасул

25/03/2010
от ЗараНовак
Приготвяне25 мин.
Готвене90 мин.
Общо115 мин.
Порции5-6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 059
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4,1 от 5

Необходими Съставки

  • боб – 2 ч. ч.
  • лук – 4 глави
  • зелеви листа – кисели
  • олио – 3/4 ч. ч.
  • червен пипер – 1 ч. л.
  • чубрица
  • сол
  • зелев сок
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистете фасула и го счукайте в хаван. Сложете счукания фасул в дълбок съд, залейте го с вряла вода, похлупете го плътно и оставете да престои така около 1/2 час, за да набъбне.

Запържете 3 - 4 глави лук, нарязан на тънки филийки с олиото. Посолете запръжката, оцветете я с червения пипер и я свалете от огъня.

Отцедете фасула и го разбъркайте със запръжката. Като подправка прибавете чубрица или черен пипер.

Изчистете дръжките на зелевите листа. Нарежете големите листа на 2 или 4 части.
Свийте сърмите, наредете ги плътно в тенджера, залейте ги с вода и зелев сок по равни части и ги сварете на умерен огън.

Между сърмите можете да наредите напълнени сухи червени пиперки. Пиперките напълнете, след като ги изкиснете в гореща вода за да поомекнат.

Полейте сърмите със запържено с малко червен пипер олио. Те са по-вкусни, когато са студени.
подобни рецепти тук

5 3
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Жанет
Жанет
18.05.2013 21:27
Боже, Боже! Има ли значение как се пише? И все пак правилното е СЪРМИ!
0
0
Таня
Таня
18.05.2013 18:02
Пише се сАрми!!!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв