Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Сарми»Зелеви сарми със счукан зрял фасул

Зелеви сарми със счукан зрял фасул

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Зелеви сарми със счукан зрял фасул1 / 2
25/03/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
115 мин.
Порции
5-6

Необходими Продукти

  • боб - 2 ч.ч.
  • лук - 4 глави
  • зелеви листа - кисели
  • олио - 3/4 ч.ч.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чубрица
  • сол
  • зелев сок
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистете фасула и го счукайте в хаван. Сложете счукания фасул в дълбок съд, залейте го с вряла вода, похлупете го плътно и оставете да престои така около 1/2 час, за да набъбне.

Запържете 3 - 4 глави лук, нарязан на тънки филийки с олиото. Посолете запръжката, оцветете я с червения пипер и я свалете от огъня.

Отцедете фасула и го разбъркайте със запръжката. Като подправка прибавете чубрица или черен пипер.

Изчистете дръжките на зелевите листа. Нарежете големите листа на 2 или 4 части.

Свийте сърмите, наредете ги плътно в тенджера, залейте ги с вода и зелев сок по равни части и ги сварете на умерен огън.

Между сърмите можете да наредите напълнени сухи червени пиперки. Пиперките напълнете, след като ги изкиснете в гореща вода за да поомекнат.

Полейте сърмите със запържено с малко червен пипер олио. Те са по-вкусни, когато са студени.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
53
42
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Жанет
Жанет
Боже, Боже! Има ли значение как се пише? И все пак правилното е СЪРМИ!
18.05.2013 21:27
Таня
Таня
Пише се сАрми!!!
18.05.2013 18:02