Яхния от сушена бамя

23/11/2015
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо567
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • бамя - суха 200 г
  • лук - 2 глави
  • олио - 6 с. л.
  • червен пипер - 1 ч. л.
  • доматена салца - 1 с. л.
  • оцет
  • сол
  • лимони - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте бамята и я накиснете 5-6 часа във вода и оцет по равни части, след което я изплакнете.

Запържете в олиото ситно нарязания лук. Прибавете червения пипер и салцата. Разредете запръжката с гореща вода. Щом възври сосът, прибавете бамята.

Посолете ястието, когато бамята омекне. То трябва да ври на тих огън, докато остане почти "на масло".

Поднася се с лимонени резенчета и черен пипер.подобни рецепти тук

5 2
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар