Дюлево крем Брюле

03/11/2013
от Tatiana Новак
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 812
  • Преглеждания за месеца44
  • Преглеждания за седмицата11
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4,1 от 5

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Дюлята се почиства и са нарязва на малки кубчета, след което се задушава в масло и 3-4 с.л. захар.

Жълтъците на яйцата се разбиват с останалата захар и на тънка струйка се вливат в загрятата сметана. Сместа се загрява на умерен огън, като се бърка непрекъснато.

Когато кремът се уплътни, съдът се отстранява от огъня. На дъното на предварително приготвени купички за десерт се поставят по малко от дюлите и се заливат с топлия крем.

Десертът се оставя да се охлади, след което се поръсва с малко захар и с помощта на горелка се карамелизира. Ако нямате горелка, може да ги карамелизирате под силно загрят грил за няколко минути.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 4
4 1
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

диляна
диляна
17.02.2014 11:21
Ами на вкус нее зле
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв