Народна баница

01/11/2013
Дида
отДидаНовак
Приготвяне40 мин.
Готвене50 мин.
Общо90 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6 104
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът за плънката се сварява в 3 чаши вода и се отцежда. Пресейте брашното. Сложете го в съда за месене, като отделите 1 чаша от него. Направете кладенче в средата, в което сипете водата, содата, оцета, олиото и солта.

Замесете тесто, като може да добавете от отделеното брашно, докато се получени умерено твърдо тесто. Разделете на 18 питки, които се намазват с разтопеното масло и се слепват по 3. Разточват се на кори, които се оставят да поизпръхнат малко.

Пригответе плънката, като свареният ориз се смесва с натрошеното сирене и яйцата. Посолете ако е необходимо и разбъркайте. В тавата сложете първата кора и я поръсете с част от плънката. Отгоре сложете втората кора. Тавата се слага на огъня, за да се запече от всички страни.

Щом долната кора се запече, баницата се обръща, така че долната кора да остане отгоре. Поръсва се с плънка и се слага нова кора. Процедурата продължава докато се използват всички кори и цялата плънка.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар