Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Сос за Риба»Гръцки сос Бешамел

Гръцки сос Бешамел

МарияМария
Новак
622162
Гръцки сос Бешамел2 / 3
31/10/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
25 мин.
"Следващият път, когато готвите любимото си ястие, гарнирайте го със сос Бешамел по гръцка рецепта"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 1200 мл
  • брашно - 3 с.л. бяло
  • нишесте - 3 с.л. царевично
  • жълтъци - 2 бр
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

900 мл от прясното мляко сложете на котлона да кипне.

Бялото брашно и царевичното нишесте се разтварят по отделно в останалите 300 мл мляко.

Добавяме ги с непрекъснато бъркане към кипналото мляко, без да го снемаме от огъня.

Когато се сгъсти, добавяме и разбитите жълтъци.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: