Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Колбаси»Пържено зеле с наденица

Пържено зеле с наденица

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Пържено зеле с наденица1 / 2
01/11/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • зеле - 1/2 зелка
  • наденица - 300 г по избор на вида
  • сол
  • черен пипер - 1 ч.л. равна
  • червен пипер - 1 с.л. равна
  • чубрица - 1 ч.л.
  • олио - 40 - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцайте зелето ситно и нарежете наденицата на кръгчета.

Загрейте олиото в голям и дълбок тиган или тенджера. Запържете наденичките, докато добият лек загар.

Добавете зелето, разбъркайте и захлупете. Задушавайте, докато поомекне, като от време на време разбърквате.

След това овкусете със сол, чубрица, разбъркайте с черния и червен пипер за 1 минута и снемете от котлона.

Поднесете с чаша червено вино.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
52
42
31
20
10
Дай твоята оценка: