Телешки скалопини в гъбен сос

02/11/2013
Боряна Паси
отБоряна ПасиНовак
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 996
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме телешкото филе от ципите, нарязваме то на тънки филиийки и го овкусяване със сол и черен пипер. Леко ги начукваме с дървено чукче, овалваме ги в брашно, като изтупваме излишното количество.

Загряваме зехтина и изпържваме телешките скалопини за 4-5 минути от всяка страна. Изваждаме ги и ги покриваме с фолио да се задушат. В загретия зехтин запържваме ситно нарязаната глава лук.

Когато лукът омекне, добавяме нарязаните на филии гъби и пресования чесън. Запържваме за още 1-2 минути, след което заливаме с червеното вино.

Добавяме клонките розмарин, бульона, разтворената във вода доматена паста и разбъркваме. Варим около 10-15 минути на тих огън. Връщаме вътре телешкото месо, варим още 5 минути и сваляме от котлона.

подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар