Вита баница с мая

18/02/2010
от МаргоНовак
"Вита баница с точени кори и мая - висш пилотаж в кухнята и великолепен вкус!"
Приготвяне35 мин.
Готвене30 мин.
Общо65 мин.
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо29 436
  • Преглеждания за месеца510
  • Преглеждания за седмицата13
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4,3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

В дълбок съд се поставя затопленото мляко, яйцата , като се отделя един жълтък за намазване отгоре, олиото, солта, маята. Разбърква се добре и с брашното се замесва меко тесто.

Разделя се на 6 топки, които се оставят леко да втасат – за около 15 минути.

Всяка топка се разточва на кръг с диаметър 30 – 40 см. Намазват се с маргарин и се слепват по 3. Отново се разточват на големи тънки листа, намазват се с останалото масло и се поръсват с олио и натрошено сирене.

Навиват се на руло, усукват се и първото руло се навива на охлюв, поставя се в средата на намазана с мазнина тава, второто руло се навива около охлюва.

Оставя се да втаса. Отгоре се поръсва с олио краве масло, намазва се с жълтъка.

Пече се в умерена фурна.

След като се опече се поръсва с малко вода и покрива с кърпа.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 10
4 2
3 1
2 1
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Ваня Георгиева
Пробвайте тази рецепта уникална е. Често я правя на близките си.
1
0
Вики
Вики
30.12.2012 23:10
Същата рецепта имам в тефтера с рецепти от майка ми, под заглавие "Мързелив баница", като плънката може да е сирене или орехи с малко канела, а после и в двата варианта се сиропира. Майка я правеше без плънка, на вкус е като саварини, а с орехи е като мелчетата. Опитайте рецептат и със сироп, няма да съжалявате!
1
1
emiliya
emiliya
05.05.2011 13:39
Много хубаво стана. Благодаря ви.
1
1

Виж всички коментари или напиши такъв