Бухти

23/01/2010
от ВилиНовак
"Когато става дума за тези вкусни класически бухти, такова понятие, като твърде много, не съществува "
Приготвяне25 мин.
Готвене15 мин.
Общо40 мин.
Порции20-25 бр.
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо42 085
  • Преглеждания за месеца666
  • Преглеждания за седмицата161
  • Коментирана12 пъти
  • Рейтинг4,6 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • кисело мляко – 1 кофичка
  • захар – 3 с. л.
  • олио – 3 с. л.
  • оцет – 3 с. л.
  • яйца – 1 бр.
  • брашно - колкото поеме
  • сол
  • сода за хляб – 1 ч. л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресява се брашното, след което правим в средата кладенче и добавяме яйцата и киселото мляко, в което е сложена содата. Слагаме и другите продукти и с точилка разточваме тестото.

След като го разточим, оставяме го 10 минути да 'втаса'.

Най-накрая с остър нож си изрязваме парчета с различни форми и ги пържим в силно нагорещено олио.

Може да се поръси с пудра захар, или да се сервират с конфитюр.подобни рецепти тук

5 7
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (12)

Илияна Димова
Много ароматни са , когато пудрата захар за поръсване се смеси с ванилия
0
1
Илияна Димова
Изпържвам в не много горещо олио , защото в горещо олио отвътре остават леко не изпържени
1
0
Мира
Мира
11.11.2015 12:41
Въобще не е необходимо да се меси, още по-малко да се точи. Всичко се разбърква в една купа и се гребе с лъжица или малък черпак и се слага в тигана.
Със суха мая и прясно мляко стават още по-хубави- не са и така мазни.
4
0

Виж всички коментари или напиши такъв