Ризото с пиле и гъби

05/11/2013
Вили
отВилиНовак
"Не просто ризото, а вкусен празник за сетивата, който може да поднесете с повод или без "
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо30 627
  • Преглеждания за месеца760
  • Преглеждания за седмицата135
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голям тиган се запържват лукът и чесънът в зехтина и маслото. Добавете нарязаното на хапки пилешко месо пържете до златисто цвят. Прибавете нарязаните гъби и гответе още 5 минути.

След това добавете оризът и разбърквайте, докато стане прозрачен. Добавя се виното и се бърка, докато оризът го поеме.

Сипете половин чаша от бульона и отново се готви, докато течността бъде поета. Продължава да се добавя по половин чаша от бульона, докато оризът омекне.

Ризотото се овкусява със сол и настърган пармезан, разбърква се и се снема от котлона.
подобни рецепти тук

5 5
4 1
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Йо
Йо
02.08.2014 15:03
Много добре се получи, с единствената забележка, че на мен виното малко в повече ми дойде.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв