Задушен калкан със зеленчуци

07/11/2013
Adeline
отAdelineНовак
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 876
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре почистеният калкан се осолява и напръсква с малко лимонов сок. Нарязва се на парчета. Всяко парче риба се поставя се върху правоъгълно парче алуминиево фолио.

Върху него се подреждат резен лимон, парче кисела краставичка, резен картоф и малко девисил. Зеленчуците към рибата са по избор, като може да добавите също така тиквичка, лук и т.н. Добавяме парче масло и заливаме с 1 с.л. бяло вино, след което завиваме плътно фолиото.

Парчетата калкан във фолио се подреждат в тавичка и се пекат в загрята на 180 градуса фурна за около 40 минути. Поднасят се с гарнитура по избор и задължително с изстудено бяло вино. Да ви е сладко!подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!