Щрудел с тиква

06/11/2013
от ЮлияНовак
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции8-10
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 014
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг3,6 от 5

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

От брашното, содата, разтопеното масло и солта замесете меко тесто. Оставете го да престои 30 минути. Запържете пюрето от тиква с сгорещеното масло. Прибавете захарта и млякото и бъркайте на огъня, докато сместа се сгъсти.

Изчакайте да изстине, прибавете едро счуканите орехи и разбъркайте. От готовото тесто разточете две кори. С едната застелете дъното на намаслена и поръсена с трохите от сухара тавичка.

Отгоре разстелете плънката на пласт, дебел около 2 см. Покрийте с втората кора. Надупчете щрудела на няколко места с вилица и печете в силна фурна. Изчакайте щрудела да изстине и го поръсете обилно с пудра захар.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 2
4 1
3 0
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни Рецепти