събота, 19 април

Щрудел с тиква

Публикувана от:
Видяно: 2 342 пъти
Националност: Българска Кухня
Категория: Други Десерти
Рецепта за Щрудел с тиква
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции8-10

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • масло - 1 ч.ч. разтопено краве
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • сухари - 1 к.ч. трохи
  • сол - 1 щипка
  • За плънката
  • тиква - 2 ч.ч. пюре от печена
  • масло - 30 г
  • орехи - 1 к.ч.
  • захар - 2 - 3 с.л.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.

Приготвяне на Щрудел с тиква

От брашното, содата, разтопеното масло и солта замесете меко тесто. Оставете го да престои 30 минути. Запържете пюрето от тиква с сгорещеното масло. Прибавете захарта и млякото и бъркайте на огъня, докато сместа се сгъсти.

Изчакайте да изстине, прибавете едро счуканите орехи и разбъркайте. От готовото тесто разточете две кори. С едната застелете дъното на намаслена и поръсена с трохите от сухара тавичка.

Отгоре разстелете плънката на пласт, дебел около 2 см. Покрийте с втората кора. Надупчете щрудела на няколко места с вилица и печете в силна фурна. Изчакайте щрудела да изстине и го поръсете обилно с пудра захар.

3,6 от 5 Гласа

Бъди първият, който ще даде своя отзив тук!

Домашна и лесна рецепта за Щрудел с тиква. Намери ли това, което търсиш? Разгледай останалите специалитети за Щрудел с тиква. Избрани рецепти от местната и интернационална кухня. Препоръки за готвенето на Щрудел с тиква в Готвач.бг - твоят кулинарен сайт с безброй рецепти, вкусотии, съвети и идеи от нашите автори, на едно място.