Кюфтенца от патладжан с топено сирене

09/11/2013
TiTi
отTiTiНовак
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 774
  • Преглеждания за месеца234
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се срязват на две части, поставят се с отрязаната част надолу и се пекат около 12 минути в микровълнова фурна на 800 вата. Изпечените патладжани се изваждат в гевгир и се оставят да се отцедят.

Сърцевината се издълбава с помощта на лъжица, прехвърля се в дълбок съд и се смесва с яйцето. Филиите хляб, чесънът и магданозът се слагат в блендер и се смилат до получаване на трохи. Хлебните трохи се добавят към патладжаните, прибавя се и настърганото сирене и продуктите се размесват.

С добре намаслени ръце оформяме кюфтенца. В центъра на всяко кюфтенце се слага малко парченце топено сирене, овалва се галета и се пържи в силно сгорещена мазнина до готовност.

Изважда се върху салфетка, за да се отцеди от излишната мазнина. Поднасят се топли с млечен сос.подобни рецепти тук

5 2
4 4
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!