Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Пържени патладжани с оцет и лимон

Пържени патладжани с оцет и лимон

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Пържени патладжани с оцет и лимон1 / 2
01/05/2009
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
"Има нещо ужасно вкусно в комбинацията от пържени патладжани, оцет и много чесън!"

Необходими Продукти

  • патладжани - 8 кг
  • олио
  • оцет
  • сол
  • магданоз
  • чесън
  • лимони
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме патладжана на филии, посоляваме ги и оставяме да престоят около 2 часа.

Измиваме ги и ги подсушаваме, изпържваме ги. След като изстинат ги поставяме в оцет.

След 30 мин. изваждаме и нареждаме в буркани, като през 2-3 реда ръсим с нарязаните скилидки чесън и магданоз. Добавяме сол.

Във всеки буркан отгоре наръсваме по един счукан аспирин и заливаме с 2 см олио. Държим ги на хладно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
54
42
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

пепи
пепи
Според мен лимоните са само като артикул в продуктите.Излагация.
18.12.2010 16:26
Сами
Сами
А не може ли без оцет ?
22.09.2010 11:56
поли
поли
Искам да знам, има ли значение какъв е оцета ?
30.07.2010 16:19
поли
поли
А лимоните какво ги правим ? Моля ви, не пишете неточни рецепти, адски е дразнещо.
30.07.2010 16:16
В. Попова
В. Попова
Моля, да допишете рецептата.
Не става ясно какво да правим с лимоните.
15.06.2010 18:13