Gotvach.bg»Рецепти»Морски Дарове»Миди по моряшки

Миди по моряшки

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Миди по моряшки1 / 2
26/04/2009
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
1-2
"Моряците знаят най-вкусните рецепти за миди, както и най-пикантните песни за добро настроение"

Необходими Продукти

  • миди - 24 бр. едри
  • масло - 30 гр.
  • лук - 2 глави
  • бяло вино - 1 ч.ч. сухо
  • брашно - 1 кг.
  • магданоз
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изстържете и измийте добре мидите. Сложете ги в тенджера с бучка масло, нарязания на ситно лук и виното. Варете на силен огън, докато се отворят, след това ги снемете.

Извадете мидите, а водата запазете. Отстранете на мидите само едната черупка, а останалите с месото черупки сложете в дълбок съд.

Прецедете водата от варенето през гъста цедка и я сложете отново на огъня.

Размийте брашното с 1 с. л. разтопено масло и го прибавете постепенно към водата. Оставете да поври няколко минути, поръсете с черен пипер и сол на вкус.

С този сос залейте мидите. Преди сервиране поръсете мидите отгоре със ситно нарязан магданоз

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
57
40
30
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Т Милев
Т Милев
Предполагам , че количеството брашно (1кг) е сгрешено! Моля поправете го!
25.11.2014 16:53
Didi
Didi
Сигурни ли сте, че брашното е 1 кг? Да не би да е 1 с.л.?
25.04.2013 22:04
3