Пиле Илияна

ИлиянаИлияна
Новак
413257
Пиле Илияна1 / 2
09/11/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 400 г
  • кисели краставички - 3 - 4 бр.
  • маслини - 50 г обезкостени
  • сметана - 200 мл готварска
  • сирене - 50 г топено
  • гъби - 3 - 4 едри броя
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 1 щипка
  • олио - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешкото филе на жулиен, овкусете със сол, черен пипер и сложете в тиган, на котлон да се запържва. През това време нарежете гъбите, краставичките и маслините.

Добавете ги към месото, продължете да пържите, докато месото стане златисто. След като се получи желаният цвят, прибавете топеното сирене и объркайте всичко за около 2 минути.

Прибавете сметаната, овкусете с малко сол. Оставете да поври докато се сгъсти, около 4-5 мин. Сервирайте докато е горещо! Бон Апети!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
515
42
31
22
10
Дай твоята оценка:

Коментари

никнай
никнай
Рецептата не е за подценяване

Топеното сирене не е оптималният вариант - пробвай с горгонзола. Няколко "капки" бяло сухо вино няма да навреди.
Новак - пожелавам ти успех....
13.02.2016 23:10
krasimir
krasimir
много е вкусно
17.11.2013 15:55
1