Шоколадов кейк с круши

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Шоколадов кейк с круши1 / 2
10/11/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6-8
"Хапваш една хапка от този шоколадов кейк и направо се пренасяш в друго измерение"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • круши - 2 - 3 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • лешници - 60 г
  • брашно - 60 г
  • шоколад - 100 г натурален
  • какао - 4 с.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • масло - 125 г краве
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете крушите и ги нарязваме на осминки по дължина. Залейте ги с 440 мл вода и ½ ч.ч захар. Щом водата заври, отстранете от котлона и оствете крушите да престоят около 10-15 мин.

В отделен съд разбиваме маслото и ½ ч.ч. захар, до получаването на пухкава смес. Добавете яйцата и продължете да разбивате още около 2 минути.

Лешниците се смилат на фин прах с ½ ч.л. захар. Изсипете в отделна купа заедно с брашното и какаото, след което прибавяме към другата смес.

Разтопете на водна баня шоколада, предварително нарязан на парчета. Добавете и него, без да прекъсваме бъркането с миксера.

Изсипваме тестото в силиконова форма за печене с диаметър 20-22 см.

Отгоре подреждаме крушите под формата на ветрило с кората нагоре. Печем в затоплена на 170 г фурна за около 40 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: