Желиран крем карамел

11/11/2013
Sonia
отSoniaНовак
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо5 476
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете желатина в посоченото количество вода и го оставете да набъбне.

Загрейте млякото с 1/2 от захарта и ванилията на котлона. Снемете го и на тънка струя при непрекъснато разбиване влейте предварително разбитите яйца. Внимавайте да не сготвите яйцата.

Добавете в горещото мляко желатина и бъркайте, докато се разтвори.

Смесете водата и 1/2 ч.ч. захар. Сложете съда на котлона и го оставете да се карамелизира без да го бъркате - накрая само леко разклащайте съда.

Разпределете карамела в купички, докато е горещ. Отгоре разлейте още топлата яйчена смес и сложете формите в хладилник.

След като се стегнат, поднесете желирания крем карамел обърнат в чинийка.подобни рецепти тук

5 3
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Росица
Росица
15.03.2018 21:27
Получи се много добре - страхотни са на вкус . Аз лично сложих половин ампула вснилия вместо на прах. Също така сложих 2 пакетчета желатин и мисля, че 1 ще е достатъчно,че доста се желираха :)
0
0
Ива
Ива
10.01.2014 13:45
Не се ли пече ?
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв