Сладкиш черна перла

15/11/2013
Rositsa Ivanova
отRositsa IvanovaДарт Вейдър35786621
"Неслучайно тази сладкиш носи името черна перла. Опитайте и ще откриете, че е истинско кулинарно бижу "
Приготвяне25 мин.
Общо25 мин.
Порции20 парчета
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо21 375
  • Преглеждания за месеца127
  • Преглеждания за седмицата30
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

  • масло - 1 голям пакет 250 г
  • кафява захар - 1 ч.ч.
  • яйца - 6 големи
  • ванилия - 1 ч.л.
  • есенция - 1 лимонова или портокалова
  • лимонова кора - 1 ч.л.
  • ангостура битер - 1 ч.л.
  • мармалад - 1 и 1/2 ч.ч. по избор
  • шоколад - 100 г
  • брашно - 2 ч.ч.
  • канела - 1 ч.л.
  • бахар - 1/8 ч.л. смлян
  • индийско орехче - 1/4 ч.л. (прясно настъргано ако е възможно)
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • какао - 4 с.л.
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото трябва да е меко, а яйцата да са на стайна температура. Разбийте маслото със захарта на пухкав крем. Добавяйте яйцата едно по едно и разбивайте след всяко. След тях добавете ароматите - ванилията, цитрусовата есенция, ангостурата и лимоновата кора.

Добавете сладкото и объркайте добре. Добавете смесените и пресяти сухи съставки - брашно, бакпулвер, какао, канела, подправките и щипка сол. Разбъркайте с разтопения шоколад, който не трябва да е мн. горещ. След като сместа се хомогенизира, сипете я в подходяща подмазнена или застлана с хартия за печене тава.

Изпечете сладкиша продължително време в загряна на 180 градуса фурна. Пробвайте с клечка дали е готов. Сладкишът е с изключително наситен вкус и с леко влажна вътрешност.

Поръсете го с пресято какао и го поднесете напълно охладен.подобни рецепти тук

5 3
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Ina
Ina
24.02.2016 21:59
"Ангостура битер е горчива ароматична настойка (битер) на спиртна основа от растения от вида Gentiana, придаваща "сух" вкус на коктейлите"
0
0
daniela dimitrova
daniela dimitrova
30.11.2013 09:55
какво е ангостура битер?
7
0
Таня
Таня
28.05.2014 22:45
И аз се питах същото..
0
0
Черната перла
Черната перла
30.11.2013 09:12
Масло....250мг....ха-ха-ха!!!!
1
2

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!