Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Агнешко месо с кашкавал и кускус

Агнешко месо с кашкавал и кускус

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Агнешко месо с кашкавал и кускус1 / 2
01/08/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
115 мин.
Порции
5
"Агнешко по арабски - усетете аромата на този специалитет от ориенталската кухня"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1 кг.
  • кускус - 40 гр.
  • кашкавал - 600 гр.
  • масло - 80 гр.
  • доматено пюре - 40 гр.
  • бяло вино - 40 мл.
  • сол - 20 гр.
  • магданоз - 20 гр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подсолена вода се сварява агнешкото месо заедно с бялото вино. Свареното месо се изважда, обезкостява се и се нарязва на малки парчета.

В получения бульон се сварява кускусът, смесва се с месото и се запържва в масло.

Отделно се запържва в масло доматеното пюре със сол и с магданоза.

Порциите се оформят, като от едната страна се слага една лъжица доматено пюре, а до него месото с кускуса с настърган отгоре кашкавал.

Поръсва се с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
53
41
31
20
10
Дай твоята оценка: