Свински пържоли в лучена марината

12/11/2013
Мим
отМимНовак35
"Вкусни и крехки пържоли в специална лучена марината"
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо24 776
  • Преглеждания за месеца646
  • Преглеждания за седмицата21
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • свински пържоли - 4 броя
  • лук - 1 средно голяма глава
  • лимони - 1 бр.
  • подправки - на вкус и по избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и лимонът се настъргват и се нанасят върху преди това начуканите и овкусени с подправки по желание пържоли. Престояват така минимум 1-2 часа в хладилник (колкото повече, толкова по-добре, а по желание се приготвят сутринта и се готвят вечерта).

Подреждат се в тавичка с много малко мазнина, като маринатата не се отстранява и се пекат 50 мин на 220 градуса, като половината време със фолио, а за останалото време се обръщат, за да се запекат и от двете страни.

Поднасят се с гарнитура - зеленчуци на грил или зелена салата.подобни рецепти тук

5 9
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар