Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Пържоли»Свински пържоли в лучена марината

Свински пържоли в лучена марината

МимМим
Новак
31140
Свински пържоли в лучена марината1 / 3
12/11/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Вкусни и крехки пържоли в специална лучена марината"

Необходими Продукти

  • свински пържоли - 4 броя
  • лук - 1 средно голяма глава
  • лимони - 1 бр.
  • подправки - на вкус и по избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и лимонът се настъргват и се нанасят върху преди това начуканите и овкусени с подправки по желание пържоли. Престояват така минимум 1-2 часа в хладилник (колкото повече, толкова по-добре, а по желание се приготвят сутринта и се готвят вечерта).

Подреждат се в тавичка с много малко мазнина, като маринатата не се отстранява и се пекат 50 мин на 220 градуса, като половината време със фолио, а за останалото време се обръщат, за да се запекат и от двете страни.

Поднасят се с гарнитура - зеленчуци на грил или зелена салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
510
43
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анелия
Анелия
Направих ги, супер са!!
14.04.2020 15:55