Френски сладкиш с круши

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3212k
Френски сладкиш с круши1 / 2
13/11/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"За френските сладкиши само хубави думи бихме казали, но мама ни е казала да не говорим с пълна уста"

Необходими Продукти

  • круши - 3 - 4 бр. узрели средно големи
  • брашно - 150 г.
  • захар - 100 г.
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 100 мл
  • олио - 3 с.л.
  • бакпулвер - 1/2 пак.
  • сол - щипка
  • за заливката
  • масло - 80 г
  • яйца - 1 бр.
  • захар - 3 с.л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Крушите се срязват на две, почистват се от семките и се нарязват на тънки филийки. Двете яйца се смесват със захарта и 1 щипка сол и се разбиват с миксер до получаване на пищна пяна. Брашното се пресява с бакпулвера и при непрекъснато бъркане се добавя към разбитите яйца. Последно се добавят млякото и олиото.

Покрийте дъното на форма за печене с хартия за печене. Стените на съда намажете обилно с олио. Изсипете половината от тестото в съда. Отгоре подредете резените круши и залейте с останалата половина тесто.

Сладкишът се пече около 30 минути в предварително загрята на 18-0 градуса фурна (или 160 с вентилатор).

Пристъпете към приготвянето на заливката. Първо разтопете маслото на тих огън, прибавете захарта и предварително разбитото яйце. Бъркайте непрекъснато до пълното разтваряне на захарта.

На 30-ата минута от печенето залейте сладкиша с получения жълт крем, леко го надупчете с вилица и го върнете обратно във фурната. Допечете сладкиша още 20 минути при същата температура.

Преди поднасяне по желание може да поръсите сладкиша с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.3
51
42
33
22
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Деница Даскалова
Деница Даскалова
Този сладкиш е любим на цялото ми семейство. Много е лесен за приготвяне и много вкусен. Приготвям го дори и с други плодове според сезона.
28.11.2013 09:39
1