Захарен сироп за баклава

14/11/2013
Светлина Вълчева
отСветлина ВълчеваНовак
"Тайната на вкусната баклава е в захарния сироп, а изпитана рецепта за него може да намерите само при нас "
Приготвяне5 мин.
Готвене15 мин.
Общо20 мин.
Сготви+1 точки
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо116 076
  • Преглеждания за месеца1088
  • Преглеждания за седмицата8
  • Коментирана8 пъти
  • Рейтинг3.9 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете захарта с водата, добавете прясно изстискан лимонов сок. Постепенно загрейте сместа на котлона, като бъркате непрекъснато.

Оставете сиропа за кипне, варете 3-4 минути на умерен огън и отстранете от котлона.

Полученият сироп и достатъчен да се сиропира една голяма тава с баклава (за която сте използвали 2 опаковки кори).подобни рецепти тук

5 5
4 3
3 3
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (8)

GARO PAPAZYAN
GARO PAPAZYAN
21.01.2018 23:37
ЗАХАР НА ЛИТЪР ВОДА , КОРАТА НАСТЪРГАНА НА 1 ЛЕМОН , 2 ВАНИЛИИ , СЛЕД КАТО ЗАЛЕЕТЕ ТОПЛИЯ СИРОП -НИКОГА СЪВСЕМ ВРЯЛ ,,, В СТУДЕНАТА ТАВА С БАКЛАВАТА ,,,,, И НОМЕРА Е НА ДРУГИЯ ДЕН ДА ИЗЛЕЕТЕ ОТ ЪГЪЛА НА ТАВАТА СИРОПА КОЛКОТО МОЖЕТЕ ДА ОЦЕДИТЕ В ЕДНО КАНЧЕ И ГО КИПНЕТЕ НА КОТЛОНА НАНОВО И ЗАЛЕЙТЕ БАКЛАВАТА ,,,,,, КОНСУМИРАЙТЕ СЛЕД ДВА ДНИ ,,, ДА СТОИ В СТУДЕНА СТАЯ , ИЗВИНЯВАЙТЕ МЕ ЗА ПИСАНЕТО С ГЛАВНИ БУКВИ ,НО ТОВА МИ Е СТИЛ НЕ Е НЕЩО ДРУГО ,,,, Е ТОВА ПРЕДЛАГАМ АЗ ЗА БАКЛАВАТА ОТ МОИТЕ БАБИ АРМЕНКИ ~
0
0
Stefcho
Stefcho
30.12.2015 04:56
Zaharta trebva da e 1.5 litra ;)
3
1
Петева
Петева
09.02.2015 16:01
Е голяма рецепта, няма що????????
4
3

Виж всички коментари или напиши такъв