Захарен сироп за баклава

14/11/2013
Светлина Вълчева
отСветлина ВълчеваНовак
"Тайната на вкусната баклава е в захарния сироп, а изпитана рецепта за него може да намерите само при нас "
Приготвяне5 мин.
Готвене15 мин.
Общо20 мин.
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо62 522
  • Преглеждания за месеца853
  • Преглеждания за седмицата76
  • Коментирана7 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете захарта с водата, добавете прясно изстискан лимонов сок. Постепенно загрейте сместа на котлона, като бъркате непрекъснато.

Оставете сиропа за кипне, варете 3-4 минути на умерен огън и отстранете от котлона.

Полученият сироп и достатъчен да се сиропира една голяма тава с баклава (за която сте използвали 2 опаковки кори).подобни рецепти тук

5 5
4 3
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (7)

Stefcho
Stefcho
30.12.2015 04:56
Zaharta trebva da e 1.5 litra ;)
2
0
Петева
Петева
09.02.2015 16:01
Е голяма рецепта, няма що????????
2
0
Кирил Софийски
Кирил Софийски
15.12.2014 16:17
Глупости на търкалета! С този сироп баклавата ви ще се разкашка и ще добие ужасен вид и вкус!
7
1

Виж всички коментари или напиши такъв