Пита с масло

14/11/2013
Габи
отГабиНовак
Приготвяне35 мин.
Готвене35 мин.
Общо70 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 276
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата22
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

  • брашно - 700 г
  • мая - 8 г суха
  • яйца - 2 бр.
  • вода - 250 мл хладка
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • олио - 1 с.л.
  • масло - 80 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното. Прехвърлете го в подходящ съд, а в средата му направете кладенче. Добавете маята, солта, захарта, белтъците и 1 жълтък. Объркайте продуктите, като постепенно добавяте водата, докато получите гладко тесто.

Оставете тестото на топло за 60 минути или докато удвои обема си. Премесете го повторно и го разделете на топки с големината на малки ябълки.

Прехвърлете тестените топки в предварително намазнена тава, покрийте ги с кърпа и ги оставете да удвоят обема си. Намажете получената пита с последния жълтък, който сте разбили с малко олио.

Питата с масло се пече около 30 минути в предварителна загрята на 180-200 градуса фурна. Още топла се завива с кърпа и се оставя около 30 минути, за да омекне.подобни рецепти тук

5 5
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

злати
злати
22.11.2013 18:59
много лесно се прави и е много вкусна :)
0
0
daniela dimitrova
daniela dimitrova
14.11.2013 13:37
маслото вероятно се слага при замесването на тестото.
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв