Шилешко печено

14/11/2013
Василева
отВасилеваНовак
"Към традиционното шилешко с праз добавихме малко сос Уорчестър и се получи направо вълшебно, пръстите да си оближеш "
Приготвяне25 мин.
Готвене250 мин.
Общо275 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6 062
  • Преглеждания за месеца269
  • Преглеждания за седмицата50
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • шилешко месо - 1.5 кг
  • праз - 4 стръка
  • бульон - 1 л зеленчуков
  • олио - 4 с.л.
  • универсална подправка - 4 с.л. зеленчуков микс
  • сос уорчестър - 2 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете шилешкото месо на парчета и го овкусете със сол и черен пипер. Може леко да начукате месото, за да направите по-крехко. Загрейте олиото и запържете месото от всички страни.

Извадете месото в гювеч. Налейте зеленчуковия бульон и сложете глинения съд в студена фурна. Загрейте фурната на 200 градуса и печете месото около 30 минути, след което намалете температурата на 180 градуса и печете още 180 минути. Проверявайте месото и при нужда добавете още вода или бульон.

Загрейте мазнината от пърженето и запържете ситно нарязаните стръкове праз. Добавете зеленчуковия микс, соса Уорчестър и 1 к.ч. вода и задушавайте до омекване на праза. Добавете сместа към шилешкото месо и печете още 15 минути.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

84538
84538
26.01.2014 08:33
Звучи вкусно,ще пробвам!!!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв