Кисел карфиол

13/11/2013
Adeline
отAdelineНовак
"Вадете бутилката с отлежала домашна, защото този карфиол не бива да седи и да чака така "
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо8 790
  • Преглеждания за месеца231
  • Преглеждания за седмицата76
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • карфиол - 1 глава
  • оцет - 150 мл
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Напълнете тенджера с около 2 л подсолена вода и я кипнете. Добавете и карфиола, който предварително сте разделили на розички.

Изчакайте водата да кипне, захлупете и задушавайте около 2-3 минути без да вдигате капака. Изключете котлона, добавете оцета и оставете ястието още 5 минути, за да се "дозадуши" след което го отстранете от печката.

Оставете тенджерата да се охлади и я приберете за 24 часа в хладилник. След 24 часа имате солено-кисел карфиол, който може да използвате за мезе, за салата или просто да изядете.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!