Чушки, пълнени с боб

15/11/2013
Мартина
отМартинаНовак
Приготвяне30 мин.
Готвене180 мин.
Общо210 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 396
  • Преглеждания за месеца39
  • Преглеждания за седмицата9
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • боб - 500 г
  • чушки - 1 кг
  • зехтин - 5 с.л.
  • лук - 300 г
  • дафинов лист - 2 - 3 бр.
  • черен пипер - няколко зърна
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете боба във вода за една нощ. Изхвърлете водата, налейте прясна вода и сложете да заври. Изхвърлете и тази вода. Залейте боба с прясна вода, посолете го, сложете дафиновия лист и черния пипер. Варете до омекване.

Междувременно задушете лука с 3 с.л. зехтин. Прибавете сварения и отцеден боб. Поръсете с черен и червен пипер и загрявайте още 5-10 минути.

Напълнете почистените чушки с гъстия боб и ги наредете плътно една до друга в глинен съд. Между тях изсипете остатъка от боба, полейте с останалите 2 с.л. зехтин и изпечете в загрята на 220 градуса фурна.подобни рецепти тук

5 3
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

никнай
никнай
26.01.2016 00:57
Мартина, наясно ли си какво количество е 300г. лук?
А да неговорим за дафиновичт лист - знаеш ли въобще каво става ако на такова малко количество продукри сложиш 2-3 листа?
И откъде въобще ви идват тия идеи в боб да се слага черен пипер че даже и зехтин?
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв